26 Kasım 2009 Perşembe

24 Kasım 2009 Salı

GILBERT ARENAS.



FROM ZERO TO HERO.


Hayat hiç bir zaman kolay olmadı Arenas için. Bu noktaya gelirken yaşadığı zorluklar, aşağılanmalar, alaylar onun vücudunda adeta kamçılayıcı bir etki yarattı. Lise, üniversite, NBA’deki ilk yılları...Her zaman, ne koşulda olursa olsun, yaşadığı olumsuz durumları pozitife çevirmeyi başarması sayesinde belki bugün bu övgülerin sahibi oluyor. Kötüsün dediler, NBA’e gidersen 0 (yazıyla sıfır, rakamla sıfır, her durumda sıfır) sayı ortalamayla oynayacaksın. Arenas ne yaptı peki takmadı mı bunu? Yok hayır, taktı hem de forma numarasını 0 (yine yazıyla sıfır) yapacak kadar. Kendisiyle dalga geçebilen adamlara bayılıyorum. Arenas da onlardan biri. Ne demişti o güzel Garden State filmindeki bir sahnede Natalie Portman: ‘’Hayat kendine gülemediğinde daha sıkıcı hale gelir’’ Hakikatten de geliyor. Ama Arenas gelmesine izin vermedi, yapmadı bunu...
Arenas’da böyle bir adam. Kaan Kural’ın tabiriyle ‘’Basketbol Psikopatı’’. İnternet sitelerine yazdığı günlüklerde yaptığı ‘’bugün 50 sayı atacağım, rahat kazanacağız’’ türünden iddialı açıklamaları, playoff’larda elendikleri maçın ardından kendisine sadece 1 gün izin verip sonrasında hemen çalışmalara başlaması, kötü oynadığı bir maçın devre arasında soyunma odasında formasıyla birlikte duşa girmesi, ya da her sabah iki köpeğiyle birlikte yaklaşık 10 km. koşması falan filan...

O sezonki NCAA Final'inden sonra Gilbert Arenas ve babası Arenas Sr.,NBA takımlarının oğluyla ilgili görüşlerini araştırmaya başladılar.Takım sahiplerinin genel görüşü Gilbert Arenas'ın draftta ilk turda seçileceği yönündeydi.Hatta workoutlar iyi geçerse Arenas'ın bir lotarya seçimi olabileceğini söylediler.E tabi böyle görüşler duyunca Gilbert Arenas erken profesyonel olma kararı aldı.Arenas bu görüşlerden sonra şımardı.Kendine son mode bir araba satın aldı,onun içine mücevherler vs. vs. aldı.Arenas bu hamleleriyle çok sayıda civciv beklediğini gösteriyordu bizlere.Ama Arenas için çok kötü günler bu andan itibaren başlayacaktı.Arenas'ın kendine bir güneş gözlüğü alıp almadığına dair bir bilgimiz yok fakat Arenas,eğer kendine bir güneş gözlüğü aldıysa bu gözlüğün herşeyi pespembe gösterdiğini tahmin etmemiz pekte güç bir durum değil.Lotarya seçimi olacağı kesin olan oyuncular genelde draft'a çağrılır.Arenas bundan da pek şüphe duymadı.Arenas Draft'ta David Stern'ün ismini anons etmesini beklerken (Draft geceleri sadece ilk turu David Stern anons eder)mikrofonu yardımcısı Granick'e bıraktı.Bu olay üzerine Gilbert Arenas ve ailesi şoka girdi.Hemen Arenas aldığı Cadillac marka arabayı iade etmek istedi ve hüngür hüngür ağlayarak Arizona Üniversitesi'nin asistan koçu Rodney Tention'u arayarak NCAA'e geri dönmek istediğini belirtti.Hemen 3-4 dakika sonra 31.sırada Golden State Warriors'un kendisini seçtiğini duyunca ''Bu NBA'in yaptığı en büyük hatalardan biri olacak.''deyip,topunu aldığı gibi antrenman yaptığı salona koşmuştu.Kanadı kırık Arenas,2003'te MIP (En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu)ödülünü aldı ve 3 All-Star karşılaşmasında görev yaptı.Bu arada 2003 yılında serbest kalan Arenas (Çaylak kontratı da bitiyor.Bu o ve onun sınıfındaki oyuncular için çok büyük bir avantaj) 64 milyon dolarlık bir kontratla Washinghton Wizards'a geçti.Bu kadar civciv ile çok Cadillac marka araba alınır fakat Gilbert Arenas çeşitliliği tercih etti.Yaptığım araştırmalar sonunda Arenas'ın;''Lamborgini,Ferrari,Chevy Monte Carlo ve ilk göz ağrısının son modeli 2008 Model bir Cadillac''var.

21 Kasım 2009 Cumartesi


Bayanlarda Bölgesel ligi A grubunda İzmit Karşıyaka Koleji ile Bursa Büyükşehir Belediye Spor İzmit Ataturk Spor Salonunda karşılaştı. Maça Özlem’in sayıları ile hızlı başlayan Bursa B.Ş.B skor üstünlüğü ele aldı ve periyodu 17-12 önde bitirdi. 2.çeyreğin ilk dakikalarındada etkili oyununu sürdüren temsilcimiz savunma gayreti ve Ayça’nın sayıları ile farkı arttırdı ve skoru 28-15′e getirdi. Bu dakikadan sonra toparlanan İzmit temsilcisi İrem’in sayıları ile farkı kapattı ve devre 28-27 ile B.Ş.B’nin üstünlüğü ile geçildi. 3 çeyrek karşılıklı basketlerle geçildi. İzmit temsilcisi kaptanları İrem ve Halime ile sayı bulurken B.Ş.B Ülkü ile cevap verdi. (39-39) 4.çeyrekte Ülkü ile üstünlüğü tekrar ele geçiren B.Ş.B yakaladığı 10 sayılık farkı korudu ve maçtanda 67-59′luk skorla galip ayrıldı. Bursa BŞB' de Ülkü Tuncel(20 sayı, 5 top çalma),Özlem Ateş (19 sayı,11 ribaund)Ayça Okutan (10 sayı-8 ribaund)Elif Kaya(3sayı)Begüm(3sayı)Aslıhan ( 3 sayı)Deniz(2sayı) Cansu 6 sayı ,Buse(1 Sayı)

İzmit Karşıyaka K.'de İrem Uluay 24 sayı,Halime Uykan 11 sayı,Melis Talay 12 sayı

20 Kasım 2009 Cuma

KÜÇÜK TAKIM GALİP


Küçük takımımız dün yeşim(98) takımıyla oynadığı karşılaşmayı ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 56-43 kazandı.Merve Kılıç sayıları ve ribauntlarıyla büyük katkı sağladı.Gülşah ve Müslime de çaldıkları toplar ve attıkları sayılarla galibiyette önemli rol oynadılar

14 Kasım 2009 Cumartesi

BAYANLAR 2.LİGİNDE SONUÇLAR

Bayanlar 2. ligi bugün oynanan karşılaşmalarla start aldı.Ligin favori iki ekibi Alanya Belediye ve Optimum TED Kolejliler Alanya'da karşılaştı. Maçta gülen taraf konuk ekip Optimum TED Kolejliler oldu.69-79
Günün sürpriz sonucu İzmir'den geldi.Ağırlıklı olarak 1994 1995 doğumlu oyuncularla mücadele eden Antalya Koleji deplasmanda İzmir BŞB'yi 63-60 yenmeyi başardı.
Bir diğer deplasman galibiyeti de Güre Belediye'den geldi.Burhaniye'de oynanan maçta Güre Belediye Burhaniye Belediye'yi 77-54 mağlup etti.

BURSA BŞB-52 PAMUK SPOR-86

Bayanlar Bölgesel Ligi A grubunun açılış maçında Bursa BŞB ile Pamukspor karşılaştı.Karşılaşmaya iyi başlayan taraf ev sahibi Bursa BŞB oldu.Ayça ve Cansu'nun basketleriyle skorda üstünlüğü ele geçiren Bursa BŞB farkı bir ara 8 sayıya kadar çıkarsada, toparlanan Pamukspor Özge ve Olcayın sayılarıyla farkı kapadı ve periyod 21 -16 sonuçlandı. ikinci periyodda daha iyi savunma yapan Pamukspor bulduğu fast break sayılarıyla öne geçti ve farkı açtı.Bursa BŞB hücumda skor bulmakta zorlanınca farkın açılmasını engelleyemedi(24-42).İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan Pamukspor maçtan 86-52 galip ayrıldı.
Pamukspor'da forma giyen 11 oyuncunun 10'u skora katkı yaparken Duygu Fırat 19 sayıyla en skorer oyuncu oldu. Olcay Çakr 14 sayı,Özge Kavurmacıoğlu ve Özlem Öztürk de 12 şer sayı ile oynadı.Bursa BŞB'de ise Ülkü 11 sayı ile takımının en skorer oyuncusu oldu.

A TAKIM SAHNE ALIYOR

2009 2010 Bayanlar Bölgesel Lig maçları A grubunda bugün başlıyor.A takımımız Atatürk Spor Salonunda İstanbul Pamuk Sporu konuk ediyor. İzmit Karşıyaka Koleji Karasu Halk Eğitim Merkeziyle,Bandırma Altıyüzevler de Bodrum Belediyesi Bodrum Spor ile karşılaşacak.
Tüm takımlara yeni sezonda başarılar dileriz.

3 Kasım 2009 Salı

YILDIZLAR DÖNDÜ


Yıldız B milli takım aday kadrosu Adana'da çalışmalarını tamamladı.İlk gün sabah fundamental ağırlıklı geçen antrenmanda takımımıza nazar değdi. Önce Tuğçe Doğan arkadaşıyla çarpışarak antrenmanın bir bölümünde kenarda oturdu.Daha sonraki çalışmada İlemnur yere ters basarak dizinden sakatlandı ve akşamki maçlarda oynayamadı.İmran'ın rahatsızlığı da maçlarda kendini göstermesini engelledi.Ezgi süratiyle beğeni topladı. Gülgün fundamental olarak kimseden eksik olmasa da güçsüz oluşu performansını etkiledi.