18 Ekim 2009 Pazar

BURSA BAYAN BASKETBOLU

Bursa Türkiye'nin 4. büyük kenti.Nüfusu 2 milyonun üzerinde.Sporun her dalında var.Futbol,basketbol,voleybol,karate,atletizm...

Bu yazıda bahsedeceğim konu bayan basketbolu..

Şu an erkeklerde faaliyet gösteren 20 25 tane kulüp var.Tofaş,Yeşim,O.Renault hemen hemen her kategoride ilk üçü oluşturuyorlar.Zaman zaman Final Gençlik ve Bosch zorlasa da erkek basketbolunda altyapı dendiğinde ilk akla gelen takımlar Tofaş Renault ve Yeşimdir.Diğer takımlar tabiri caizse "Önemli olan katılmak" düsturuyla hareket edip en fazla 5.liği kovalıyorlar.

Tabiki bu takımlar da olacaklar 25 değil 125 kulübümüz olsa keşke.Lakin şu an bayan basketbol yerel ligi kurmak için uğraşıyoruz.Ligin kurulması için 4 (yazıyla DÖRT) takımın olması gerekli.Ve Bursa'dan bir takımın şampiyonalara katılması ligin kurulmasına bağlı.Yıldız kategorisinde ise Büyükşehir Belediye spor ikinci bir takım çıkartarak ve MKP Belediye'nin şartlarını zorlamasıyla 4 takım tamamlandı. Gençlerde ise durum çok vahim şu an lige katılacağını bildiren 2 kulüp var(Bursa BŞB ve MKP Çimen).Yani lige katılacağını bildiren takımın üçünlüğü garanti.Bursa BŞB'nin ikinci takım kurma girişimleri devam etmekte.
Zaten başka kulüplerle anlaşma olması halinde Bursa BŞB her sezon her kategoride 2 takım çırabilecek durumda.(99 jenerasyonun oynamaya başlamasıyla 3 takım bile çıkarabilirler).
Bir teşekkür MKP ilçesine.Bu mütevazi ilçeden 3 tane bayan takımı faaliyet göstermekte.Üstelik bazıları hem erkek hem bayan basketboluyla ilgili çalışmalara yapıyorlar.
Durum bu.Sorun çok. Çözümler var elbette.Yazdığımız gibi çalışmalarımıza da devam ediyoruz.
TUNABASKET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder