8 Şubat 2009 Pazar

Haftanın Sporcusu




Her hafta bir sporcuyu tanıtmaya çalışacağım.

Kendim daha çok müdafayı seven bir koç olsam da ilk tanıtacağım oyuncu müdafayı sevmeyen ve pek de yapmayan ama kusursuz şut stili ve efendiliğiyle Harun ERDENAY.


Harun Erdenay Türk Basketbolunun gelmiş geçmiş en önemli oyuncusudur.(Bana Göre. 9 numaralı Ülkerspor Forması şahsımda mevcuttur.)
27 Mayıs 1968 Ankara'da doğumlu olan Harun Erdenay üniversiteye kadar olan eğitimini İstanbul'da tamamladı.Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünü yoğun maç trafiği nedeniyle yarım bırakmıştır.

Basketbola babası Kemal Erdenay'ın çalıştırdığı İTÜ altyapısında 1979 yılında başladı.(Babasının sürekli 'senden basketbolcu olmaz' demesine rağmen.. Söz babası Kemal Erdenay’dan açılmışken onunla ilgili bir hatırayı aktaralım hemen; Harun'un İstanbul Teknik Üniversitesi'nde oynadığı ilk yıllarında takımın antrenörlüğünü, Türk basketbolunun efsane isimlerinden biri olan babası Kemal Erdenay yapmaktadır. Düşük tempoda giden ve İTÜ'nün yenik durumda olduğu maçta koç Erdenay mola alır ve oyuncularına sıkı bir fırça atar, "Derdiniz ne, niye doğru dürüst oynamıyorsunuz ?". Harun'un cevabı gecikmez, "Baba, rakip bizi tahrik etmiyor, ondan" der. Bunun üzerine daha da sinirlenen Kemal Erdenay, Harun'a "O zaman ben seni tahrik edeyim bari" der, tokadı patlatıverir ve sorar, "Oldu mu, şimdi tahrik oldun mu ?". Ardından oyuna dönen İTÜ takımı ve özellikle Harun, müthiş bir performans sergileyerek maçı kazanır. ) 1984-1985 sezonunda A takımda oynamaya başlamış 1988-1989 yılında sayı kralı olmuştur.1989 1990 sezonunda Ligin En Değerli oyuncusu seçildi.

1990-1991 sezonunda Paşabahçe'ye transfer olan Harun o yaz sonunda kulübün şubeyi kapatmasıyla İTÜ'de bir sezon bedelsiz olarak oynamıştır.1993 yılında NBA takımlarından Cleveland denemek için kampa davet eder ama sakatlığını bahane ederek gitmez ve Fenerbahçe'ye transfer olur.

1994-1995 sezonunda Ülkerspor'a transfer olan Harun 9 yıl bu formayı giydi.Ülkerspor'la 3 lig 1 Türkiye Kupası 3 de Cumhurbaşkanlığı kupası kazanır.

2003-2004 ve 2004-2005 de İTÜ 2005-2006 Mersin Bld.'de oynayıp 2006-2007 sezonunda İTÜ'ye geri döndü.41 yaşında olmasına rağmen halen İTÜ'de forma giyiyor.

Aynı zamanda milli takım menejerliği görevine de devam etmektedir.

Sadece Türkiye'nin değil Dünya'da en iyi şut fundamental'ına sahip, efendiliği ve centilmenliğiyle örnek alınması gereken sporcu.

8 yorum:

  1. harun erdenayı örnek alalım:D çok iyi yha

    YanıtlaSil
  2. spr çıkmışız yyha :d:d

    YanıtlaSil
  3. baya bi tahrik olmuş anlaşılan gzlmiş

    YanıtlaSil
  4. harun erdenayı kim bilmiyorum hiç duymamıştım ama ii birsiymş baskettede iimş hemde bizim takımdaki okul numarası olark beyzann numarasını taşıyor çünkü beyzada 9 numara :)

    YanıtlaSil
  5. yha sanki birazda türke benzemiyo ama çok azcık bnm kendi düşüncem

    YanıtlaSil
  6. abi bende böyle olucam

    YanıtlaSil
  7. güzel şut atıomuş hmmm

    YanıtlaSil
  8. ben ne kadar ii şut atamasam da :d

    YanıtlaSil