15 Şubat 2009 Pazar

İYİ BİR SPORCUDA OLMASI GEREKENLER



1-ÖNCE AHLAK

Bence bir sporcuda olması gereken ilk özellik iyi ahlaklı olmasıdır.  İyi sporcu çevresinde kendinden büyük olanlara (antrenör, idareci, yaşça büyük sporcular) karşı saygılı, küçüklere karşı sevecen olmalıdır. Antrenmana zamanında gelir. Uykusuna beslenmesine dikkat eder.(özellikle maçtan bir gün önce ve maç günü)

 

 

 

2-İŞİNE OLAN SEVGİSİ

Sporcunun işini sevmesi başarı ve mutluluk yolundaki en önemli adımdır. Sevgi içten gelir ve karşılıksızdır. Aynı zamanda yaratıcılığında kaynağıdır. Sporcu bir işi sevdiği ölçüde sorumluluk alır ve bağlılık hisseder.

 

3-ÖZGÜVEN

Özgüven arzu edilen davranışları yapabilme inancı ve yeteneğidir. Başarı için özgüvenin tam olması gerekir. Yetersiz ya da aşırı özgüven sporcuya zarar verir.

 

4-MOTİVASYON

İyi sporcu kendini motive eder. Dışarıdan motive edilmeyi beklemez. Kendi için neyin önemli olduğunu bilir ve amacına ulaşmak için bir yol bulur.

 

5-İYİMSERLİK

Sporcu daima olumlu olmalıdır. Olumsuzlukları düşünmez. Karanlığa sövmez bir ışık yakar.

 

6- SORUMLULUK ALMAK

Sporcu yaşamının yaptıklarının ve yapamadıklarının tek sorumlusu olarak kendini görür. Mazeret aramaz ve kimseyi suçlamaz. Öğrenmeye her daim açtır. Mükemmelliğin kestirme yolu olmadığından sabretmeyi bilir.


*Michael Jordan'ın resminin altındaki yazının Türkçesi:Korku bazıları için engeldir,ama benim için sadece bir yanılsamadır.

6 yorum:

  1. Günaydın,
    iyi pazarlar,ziyaretiniz için teşekkürler. Bende sizin izleyicinizim;)İyi sporcu=iyi insan demektir, güzel konular seçen genç arkadaşımı kutluyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Günaydın,güzel ve keyifli bir gün diliyorum.
    Çok teşekkür ediyorum, sağlık ve huzurla iyi günler hepimiz için. Elbette anladım,takım fotoğraflarını masaüstüme aldım;)
    Başarı dileklerimle sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  3. başarılarınız için tek tek saolun ama biz sizi tanımıyoruz sorun burda:)

    YanıtlaSil
  4. başka varmı benim ödevim var araştıramıyorum başka ne olur 20 yti geçsin ne olur neee

    YanıtlaSil
  5. 210 miki dediki

    neden çok az bilgi var bilgiyapamıyor ödevimi yapamıyorum 20 de fazla istiyorrr

    YanıtlaSil