27 Mart 2009 Cuma

Büyükşehir Marmara Şampiyonu

Düzce'de oynanan Marmara Bölge Şampiyonasında oynadığı üç maçı da kazanan takımımız Bölge Şampiyonu olarak Anadolu Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

İlk gün Kocaeli ekibiyle karşılaşan takımımız maçı baştan sona üstün götürdü.Tüm oyuncular birbirine yakın sayılar üretti. Tuğçe 10 sayı 5 ribaund,Gülgün 11 sayı 4 asist,Seda 8 sayı İlemnur 8 sayı 5 top çalma,Ezgi 8 sayı 6 ribaund.

İkinci gün Aksaray'da mağlup olduğu Sakarya temsilcisiyle karşılaşan takımımız rövanşı alarak Anadolu şampiyonasına gitmeyi garantiledi.
Maçın başı karşılıkla basketlerle geçildi. İlk çeyreğin ortasından itibaren üstünlüğünü kurdu ve çeyreği 23-15 önde kapadı.İkinci çeyrekte hücumda bir türlü etkili olamayan takımımız iyi savunmasıyla rakibine fazla şans vermedi ve devreyi 32-20 önde kapadı.Üçüncü ve dördüncü periyotta da üstünlüğüne elden bırakmayan takımımız maçı da 61-46 kazandı
Seda müthiş savunma gayreti (13 sayı)Gülgün'ün ikinci yarıdaki skorer oyunu (15 sayı) İlemnur(7sayı) Ezgi(11sayı) ve Gizem'in top çalmaları maçı getiren faktörlerdi.

Son gün şampiyonluğu garantileyerek sahaya çıkan takımımızda tüm oyunculara eşit süreler aldı.Ezgi 16 sayı, Aycan 14 sayı Cansu 12 sayı.

Şampiyona boyunca:

4 Gülgün Bulut, Tekirdağ'daki kadar etkili olmasa da takımın skor yükünü çeken oyuncuların başındaydı.11 sayı ve 4 asist ortalamasıyla oynayan Gülgün maçlara daha motive olarak çıktığı takdirde daha etkili olacaktır.

5 İlemnur Duman,Şampiyona boyunca hasta hasta oynayan İlemnur elinden geleni fazlasıyla yaptı.Gayretli savunması sonucu kaptığı topları acele etmeden değerlendirirse daha çok süre bulacaktır.Ve çok çabuk kuvvetlenmesi lazım.Bunun içinde yemek yemesi gerekir.Sayı ortalaması 8.

6 Bengü Esen, aldığı süreleri iyi değerlendiremeyen Bengü kullandığı şutlarda da isabet bulamadı ve şampiyonayı sayısız kapattı.

7 Aycan Aktaş, Tekirdağ'da olduğu gibi vasatı aşamaadı.9 sayı. Kendisinden çok daha fazla beklediğim Aycan burda da patlamayı gerçekleştiremedi.Ribaundlarda etkili olsa da sahadaki dalgınlığı hücumdaki etkisiz penetreleri üzücü. Çorum'da gerçek Aycan'ı görmek istiyorum.

8 İmran Satış, sakat sakat oynadığı maçlarda savunması dışında etkili olduğu söylenemez.Ama o da bir gün öyle oynayacakki hepimizi şaşırtacak umarım.2 Sayı

9 Seda Karagöl, Şampiyonanın en iyi savunmacısı ödülü onundur.Özellikle Sakarya maçındaki savunması hücumdaki soğukkanlılığı takdir gördü. Hücumda biraz daha etkili olursa çok daha iyi yerlere gelecektir. (8sayı)

10 Gizem Sever, Fena oynamayan Gizem zaman zaman yaptığı top kayıplarıyla takımı strese soksa da genel olarak iyi bir görüntü çizdi.Savunma eksiklerini gidermesi ve top hakimiyetini geliştirmesi lazım. 8 sayı

11 Ezgi Koç,Şampiyonanın en değerli oyuncusu. 12 sayı ortalamasıyla turnuvayı tamamladı.Fundamental eksiklerini ve savunmada yer tutuşu çalışması gerekenler.hırs mücadele arzusu fazlasıyla var zaten..

12 Tuğçe Doğan ,diğer oyunculara göre basketbola daha geç başlayan Tuğçe eksik yönlerini koçunu dinleyerek (fundamental,savunma) çalışırsa aradaki farkı kapatacaktır. 7 sayı

13 Cansu Temelli, fazla söze gerek yok.Sosyal hayattaki enerjisinin basketbola yarısını yansıtsa zaten olacak. 4 sayı

14 Gülşah Can takımın yaşça küçük oyuncusu aldığı süreleri iyi değerlendirdi. Savunmadaki arzusu ve hücum ribauntlarındaki isteği iyiydi. 2 sayı.

Koçun görüşü: 3 yıldır hedeflediğimiz Türkiye Finallerine Bursa birinciliğinden sonra Bölge birinciliğini de alarak bir adım daha yaklaştık. Zaman zaman kötü oynasak da savunma gayretimizden memnunum. Çorum'da tamamen basketbola konsantre olmalıyız.Ve hedefe kilitlenmeliyiz.Çocuklar inanın, az kaldı..




9 yorum:

  1. aferin kızlar

    YanıtlaSil
  2. bende oraya giderken bavulların içine saklancaktımda dedm şimdi orda benimle uğuraşmasınlar.. :p acıdım yani yoksaa benim annem her yere izin verir yani ne kar ne güneşli umrunda olmaz.. dersler dershane hiçç.. hayır deme gibi bi durum yani yok denecek kadar az. Ben derim ''anne ben kaçtım '' annemde ''nereye '' der Bende'' şu Erzincan'a kadar gidip gelicem 2 top çevittircez ya '' derim çat kapı gider gelirim yani sorun falan olmazda dedim hani yük olurum falan amann :D neyse daha çok yorum olucak .. BU ARADA TAKIMDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM BİZDEN AYRILMAYIN YARIN AYNI SAATTE BİRLİKTE OLMAZ ÜZERE MUTLU KALIN TUNABASKET BLOĞUNDA KALIN .. ya ben bunu söylemicektim takımdaki herkesi kutluyorummm süpersizzzzz... türkiye şampiyonu bssskkkkk :D

    YanıtlaSil
  3. İmranımm seni çoooooooook seviyorumm... senin savunman yeter senin eline top alışın yeter ama Çorum'da iyi oynayamassan senin kafanı kırıcam :@

    YanıtlaSil
  4. saol melis inşallah :@......:D

    YanıtlaSil
  5. hepinize tebrikler

    YanıtlaSil
  6. Takımdaki herkesi çoook seviyorumm...iyiki varsınızz.. tebrikler..!!!

    YanıtlaSil
  7. bzde sni seviyoruz cnmm keske snde olsan :D XD kaç gel ehe :)

    YanıtlaSil
  8. çok u yasmayı unutmusum cnm özür dilerimmm ;)

    YanıtlaSil
  9. bi'daha olmasın..:p

    YanıtlaSil