5 Mart 2009 Perşembe

HEDEF


Japonya'da geleneksel olarak yapılan bir okculuk yarışması vardır.Vurulacak olan hedef rüzgarla savrulan,parlak renkli kağıttan yapılmış bir balık resmidir.Balığı gözünden vurmak amaçtır.


Balık resmi yüksek bir direğin tepesine asılır.Balığın gözünün bulunduğu yere daha net görülebilmesi için bir boğa gözü konur.Balık resmi rüzgarda savrulduğundan hedefi vurmak neredeyse imkansızdır.Yarışmacıların 3 ok atma hakkı vardır.Birinci olan yarışmacıya geleneksel Samurai Kılıcı ödül olarak verilir.


Yarışmanın ardından yarışmacılara ne gördükleri sorulur.Hepsinin verdiği cevap aşağı yukarı aynıdır:"Berrak mavi gökyüzüne doğru rüzgarda sallanan bir balık resmi".


Oysa boğanın gözünü vurarak yarışmayı kazanan okçunun cevabı:"Sadece bir göz"."Bir göz",kazanan okçunun gördüğü tek şey budur.Balığın geri kaln kısmını,hatta gökyüzünü bile görmemiştir,yalnızca hedefi görmüştür.


Hayatta insanların hele de bir sporcu da olması gereken en önemli şey HEDEF.Ve eğer sadece hedefinize odaklanırsanız vurursunuz.

8 yorum:

  1. hedefi olmayan gemiye rüzgar bile yardımcı olmaz

    YanıtlaSil
  2. nereye gideceğinizi bilmiyorsanız,vardığınız yerin bir önemi yoktur..

    YanıtlaSil
  3. eed çoq doğruu

    YanıtlaSil
  4. Yolumuzu devamlı değiştirmekle hedefe zor ulaşırız...we bunun içinde yolumuzu dewamlı sürekli değiştirmeyelm

    YanıtlaSil
  5. Yolumuzu devamlı değiştirmekle hedefe zor ulaşırız...

    YanıtlaSil
  6. yha bunu iki kere yazmamın amacı göndermedi die ikincisinide yasdım belk gönderiir die sonra murat abi ben onları onaylıyrm yayınlanıo dedi bida böle yapmam...:)

    YanıtlaSil
  7. Görüş keskinliğinin en büyük kusuru, hedefe kadar varamamak değil, ötesini aşmaktır.

    YanıtlaSil