1 Mart 2009 Pazar

Kerem Gönlüm







Bugünkü tanıtacağım oyuncu basketbola cok geç başlasa da eksiklerini çok çalışarak kapatan ve Türkiye'nin en iyi 4 numaralarından olan Kerem GÖNLÜM.






Havanın kanları kaynattığı bir mayıs akşamında Ankara’da arkadaşlarıyla Aşkın Nur Yengi konserine gitmişti bu uzun boylu genç. Konser başlayınca herkes gibi o da ayakta ritim tutup eğleniyordu kendince. Sonra birden omuzundan bir el tuttu! Arkadakilerin sahneyi görmesini engellediği için uyarıldığını zannederek mahcup bir şekilde arkasına döndü. ‘Senin adı ne?’ diyen orta yaşlı bir adamcağızdı karşısındaki. Mahcup bir edayla ‘Kerem’ dedi. ‘Soyadın yok mu?’ Vardı tabii ki: ‘Gönlüm’... ‘Ben de Süha Demircan, Şekerspor Basketbol Takımı’nın antrenörüyüm. Maşallah boyun posun yerinde. Hangi takımda oynuyorsun?’


Ne takımı diye düşündü genç Kerem içinden ve sözcükler ağzından döküldü: ‘Ben üniversite öğrencisiyim. Basketbolcu değilim ve bir takımda da oynamıyorum.’ Karşıdaki ses çok kararlıydı ve ha bire soruyordu: ‘Peki, oynamak istemez misin?’
Oynamak isterim; ama nasıl?’ diyeceği geldi içinden. Ama sadece gözleri bunları anlatabildi. Süha Hoca da anlamıştı zaten durumu. Cebinden kartını çıkartıp mahcup çocuğun eline tutuşturdu: ‘Yarın kulüpte seni bekliyorum. Eşofmanlarınla gel.’


Kerem Gönlüm için bambaşka bir hayat başlamıştır artık.Ertesi gün ilk antrenmanına gider.Şekerspor o yılarda bölgesel ligdedir.İlk yılı haliyle benchte geçirir.Ama o çok çalışarak açıklarını kapatır ve 2. yılında süre bulmaya başlar.Bulduğu süreleri iyi değerlendiren Kerem Kolej takımının gözünden kaçmaz ve 2. yılın sonunda Kolejlilere transfer olur.1. ligde oynadığı ilk sezonda ribauntlardaki başarısıyla dikkat çeker.Hızlı ama bir o kadarda sağlam yükseliş devam etmektedir.Bu yükseliş milli takım ve Ülkerspor yetkililerini de etkiler.

Kerem sezon sonunda Ülkerspor'a transfer olur.Burada lig şampiyonluğu Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupasını alan Kerem hedeflerini tek tek gerçekleştiriyordu.2004 yazında NBA takımlarından San Antonio Spurs takımından teklif almış ancak bonservis nedeniyle gidememişti.

O yaz sonunda Efes Pilsen'in teklifini kabul eden Kerem Türkiye Basketbol Liglerinin En başarılı takımına geçiyordu. Halen Efes Pilsen'de forma giyiyor.Çalışma ahlakı, disiplini,kazanma hırsı örnek alınması gereken gerçek bir sporcu Kerem Gönlüm.

9 yorum:

  1. Çalışarak neler başarılacağının kanıtıdır kerem gönlüm

    YanıtlaSil
  2. tamamen şans eseri basketbola başlamş =) o anDan önce nerDen aklina gelirDiki bu işten para kazanip şimDi en iyi pivot oyuncuğu olcaği..

    YanıtlaSil
  3. vayyy ne şans

    YanıtlaSil
  4. süper oynuyo adam yha inşallah bizde oynarız böle

    YanıtlaSil
  5. yha kerem gönlüm güzel smaçlar basıomus ..:)

    YanıtlaSil
  6. wallahi yha geç baslamasına ramen güsel bir basketbolcu

    YanıtlaSil
  7. bizde onun gibi olcez dimi....?

    YanıtlaSil
  8. inanalm ki olalm

    YanıtlaSil